siječanj 14, 2019 Exitus.hr 0Comment

Te su riječi u mojim mislima nakon Exitus programa. Rekao bih da je u program najbolje ući baš ako ste neodlučni u vezi toga jer sami znate da morate napraviti promjene u svome životu, a to vam se baš ne da. To zapravo nije tako dug period kako vam se čini, ali može značajno djelovati na vašu disciplinu. Može vas usmjeriti da dublje uđete u život vjere. U ovom programu postoji toliko darova koje ćete konstantno primati, a možda toga nećete biti ni svjesni. Na vama je samo da se trudite i budete poslušni. Važno je znati da niste sami dok bijete ovaj boj nego su tu vaša braća koja prolaze isto.

Kada se odvojiš od nekih stvari koje nisu toliko bitne, shvatiš koliko zapravo vremena imaš na raspolaganju. Ne letiš više govoreći kako ne stigneš sve obaviti, nego spoznaš prioritete. Možda ćes osjetiti prazninu i možda će ti biti teško, ali moraš znati da tu prazninu sada trebaš ispuniti Gospodinom – i sve činiti u suradnji s Njim. Molitva više nije dosadna nego stvarno želiš s Bogom razgovarati i pitati Ga “što mi je činiti danas”. Odricanje sada dobiva smisao jer vidiš koliko si navezan na zemaljsko i nije čudo što ne možeš napredovati.

Želim da svi spoznate koliko ste važni kao vjernici laici i da ste dio Kristove vojske. Pozvan si širiti zajedništvo, a ne razjedinjenost, te širiti ljubav, a ne mržnju. Znaš da si kvalitetan kao osoba jer si božanskog podrijetla, ali kao da ti nešto ne da napredovati. Moraš to razbiti, moraš se potruditi istrgnuti iz mlakosti i prihvatiti odgovornost. Sigurno težiš tome da budeš slobodan, pa onda nemoj stvari gurati pod tepih nego se s njima suoči.

Ovaj program nije ropstvo nego prilika da očvrsneš kao osoba, a može pomoći i da se riješiš određenog grijeha s kojim se stalno mučiš. Kada se počneš mijenjati, Sotona će govoriti kako je to što radiš bez veze. Jednostavno prekini tu komunikaciju i obrati se Bogu. Isto tako, nemoj misliti da si savršen kada završiš s programom. To je još jedna zamka. Potrebno je konstantno raditi na sebi. Koliko truda uložiš u ovaj program i koliko se otvoriš Gospodinu, toliki će ti biti plodovi, a njih će sigurno biti.

Poručio bih vam da budete prirodni i da u vama budu iste misli kao u Krista Isusa.

Mislav