siječanj 3, 2019 Exitus.hr 0Comment

U ranom djetinjstvu sam ostao bez oca, te se to kasnije u životu manifestiralo kao jedan veliki problem za moj odgoj, dakle odrastao sam zapravo bez tzv. pravog idola (pošto sam odbacivao nebeskog Oca).

Moj prvi cilj je oduvijek bio saznati točno ulogu mene kao muškarca, kako biti bolji drugima: u obitelji sin, unuk, brat; u društvu prijatelj, dečko (uglavnom kratkotrajne veze); i na poslu poslušni radnik, kasnije čak i vođa, oduvijek sam ispitivao svoju savjest od silne želje da sve/sebe ispravim. Nakon nekog vremena iz čiste oholosti koja se razvila u meni u smislu “sve ću sam naučiti u životu na svoj način, ne treba mi nitko, nitko ništa ne zna i ne može mi pomoći”, dakle pogrešno, bez ikakvih pravih rezultata, upao sam u depresiju i patio sam od anksioznosti, do nedavno.

Ovo ljeto sam bio na Modravama, gdje me je Bog po tko zna koji put opet privukao sebi, gdje sam i čuo prvi puta za exitus. Kako sam bio svjestan da mi fali discipline i uz splet događaja (rekao bih da je to bila božja providnost) u malo što sam tada bio siguran (okorjeli skeptik), ali kada sam pomislio na exitus, nekako sam znao da moram prisustvovati. Kada je krenuo program exitusa, na vlastito veliko iznenađenje, već nakon prvih tjedan dana, uz veliku radost sam obavljao zadatke i držao se pravila koja su propisana, uz bratstvo koje tada nisam poznavao, sa sigurnošću sam mogao reći da je ovaj program upravo ono što tražim cijelo vrijeme i moj jedini pravi put je kako me Isus uči i Duh Sveti vodi (nisam nikada mislio da ću tako nešto izjaviti). Sada je 83. dan i ubrao sam puno više plodova, zapravo mi je teško sve popratiti, ali po svojoj obitelji, svom bratstvu, prijateljima i nepoznatim ljudima, vidim milosti koje sam primio. Obitelj i ja jedemo nakon više od desetljeća za istim stolom i zezamo se (nikad do sad), prijateljima (“službenijim” katolicima od mene ) sam postao primjer u mnogim stvarima, bivše djevojke se žele pomiriti, ispovijed mi traje punu minutu, čak sam dao otkaz i vratio se zapostavljenom studiju i još podosta stvari kojih se ne mogu sada sjetiti. Exitus me je učinio boljim i lakšim za druge, približio me Bogu. Pun pouzdanja u Boga idem dalje u život s mnogim spoznajama i prihvaćenim pravilima iz programa, napokon.

Bogu hvala.

Bruno